Trappentoren | Rinus Verhuurt

Trappentoren huren

Wilt u graag op grote hoogte werken, dan is het vaak een goed idee om een trappentoren te huren. Hiermee kunt u ergonomisch en veilig werken. Bovendien kunt u dan gereedschap of bouwmaterialen in uw handen meenemen. Het is namelijk wettelijk verplicht om aan de binnenkant van een steiger naar boven te klimmen. Met een trappentoren hoeft u geen sporten vast te houden, maar loopt u zo omhoog. Dat is handig voor als u alleen werkt. Een trappentoren is ook ideaal tijdens evenementen of op locaties die voor publiek toegankelijk zijn.

Wat is een trappentoren precies?

Een trappentoren is eigenlijk een aluminium (rol)steiger met hierin trappen. Daardoor kunt u zoals bij een normale trap omhoog lopen. U heeft dus uw handen vrij bij het gebruik van de trap. Er zijn verder 2 opties:

  • parallel trappen: de trappen op de verschillende platforms zijn exact hetzelfde en hebben een rustplatform aan gevelzijde zodat u op ieder platform ook werkruimte hebt
  • zigzag trappen: de trappen staan steeds om en om op de platforms, dit is handig voor snelle toegang of werken op slechts 1 platformhoogte, u hebt ook minder onderdelen nodig

Specificaties trappentoren

  • Lengte: 2,5 m
  • Breedte: 1,30 m
  • Maximale werkhoogte: tot 14 m. (binnen) en tot 10 m. (buiten), boven 8 m. verankeren
  • Maximale belasting: 200 kg/m2
  • EN1004 gecertificeerd
  • Anti-slip houten platformvloer of lichtgewicht kunststof vloer
  • Verkrijgbaar met rubber of kunststof rolsteigerwiel
  • Optioneel: middenleuning in plaats van trappentorenplatform met luik

 

Tip: In plaats van het volledig dicht gelegde platform met speciaal trappentoren luik, kunt u ook een enkel platform gebruiken in combinatie met een zogenaamde middenleuning. We vertellen u hier graag meer over.

 

5 voordelen van onze trappentoren

1. Veilig

Een trappentoren is veiliger dan het gebruik van een ladder en hoogwerker dankzij de leuningen rond de trap en dakrandbeveiliging. Bovendien zorgen wij ervoor dat onze trappentorens aan alle keuringen voldoen op het gebied van veiligheid.

2. Efficiënter

U kunt de trap veilig omhoog of omlaag gaan met materialen in uw handen. Ook scheelt dit tijd bij het ophalen van materialen of bij het nemen van (toilet)pauzes.

3. Voordelig

Qua kosten is een trappentoren huren is voordeliger dan de huur van een hoogwerker. Bovendien is het gebruik ervan eenvoudiger dan bij een hoogwerker.

4. Helemaal naar wens

Welke werkhoogte hebt u nodig? Zigzag of parallel? Met of zonder luik? Een trappentoren kunt u helemaal naar uw wensen opbouwen. Wij denken graag mee!

5. Gemakkelijk opzetten en vervoeren

Onze trappentoren is van lichtgewicht aluminium gemaakt. Daarom kunt u deze eenvoudig vervoeren in uw bedrijfswagen. Ook is de trappentoren eenvoudig op te zetten. De uitleg hiervan is inbegrepen bij de prijs van een trappentoren huren.

6. Altijd vrijblijvend advies bij keuze steiger

Wilt u graag een trappentoren huren, maar twijfelt u eraan of dit de juiste steiger voor uw klus is? Bekijk dan ons volledige aanbod:

Aluminium rolsteiger breed

Aluminium rolsteiger mini

Trapgatsteiger

Kamersteiger

Gevelsteiger

– Stukadoorsteiger

Steiger aanhanger

Voor vrijblijvend advies kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Tip: Bij Rinus Verhuurt belonen we graag onze vaste zakelijke klanten. Daarom krijgt u met de bonusregeling aan het einde van het jaar 5% van uw huurbedrag terug!

 

Prijs trappentoren huren op aanvraag

Een belangrijk voordeel van een trappentoren huren is dat deze naar eigen wens op te bouwen is. Dit betekent ook dat de prijs afhankelijk is van wat u precies wilt. Daarom is de prijs van een trappentoren huren op aanvraag. U kunt deze alleen per week huren. Dankzij onze laagsteprijsgarantie garanderen wij u een scherpe prijs voor uw trappentoren!

Interesse in onze trappentoren?

Spreekt dit u aan en wilt u graag een offerte voor de kosten van onze trappentoren? Of wilt u eerst nog eens vakkundig advies over welke steiger u het beste huurt? Of hoe u de trappentoren het beste inricht of opbouwt? Dan staan we vanzelfsprekend voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op van maandag tot en met vrijdag, van 6.00 uur tot 17.00 uur, voor u klaar. Op zaterdag zijn we er van 6.00 uur tot 12.00 uur. U kunt ons bellen op 026 – 762 0989. Of vult u het formulier in op onze contactpagina. Wij reageren binnen 1 werkdag. Voor het huren van een trappentoren bent u bij ons op de juiste plek!

Update cookies preferences