Stofbeheersing

Denk aan stofbeheersing bij verbouwen en klussen

Of u nu een particulier bent die de badkamer gaat aanpakken of een zakelijke opdracht heeft om een hotel te verbouwen, iedereen heeft last van stof met slopen. Dat werkt vervelend, want u ademt het fijne stof in. Daarnaast zorgt het voor heel veel rommel en veel opruimwerk. Gelukkig kunt u met de juiste stofbeheersing deze problemen voorkomen. Bij Rinus Verhuurt hebben we diverse oplossingen voor luchtreiniging en stofafzuiging. We denken graag mee over welke voor u de beste optie is. In dit artikel leest u vast meer.

Stofvrij werken met de juiste stofafzuiger

Een stofafzuiger is vaak een bepaald type ventilator, waarop u een afzuigslang kunt aansluiten en een stofzak. Hier hebt u ook een filter voor nodig. Een populair model is deze industrieventilator.

5% korting als u voor 1 juni een bouwventilator huurt voor stofbeheersing! Wij verrekenen dit automatisch op de eindfactuur. Daar wilt u toch ook van profiteren?

Tips voor stofbeheersing en maatwerk

Vaak geldt: hoe krachtiger of groter de ventilator, des te groter de ruimte kan zijn waar u de stofafzuiging kunt plaatsen. Wij raden een sterkere ventilator ook aan bij de grovere bouw of sloop, als het stof dus ook grover is. Verder kunt u meerdere stofafzuigers in dezelfde ruimte plaatsen en op dezelfde slang aansluiten. Omdat stofbeheersing vaak maatwerk is, raden wij aan om telefonisch contact op te nemen en uw wensen te bespreken. Dan kunnen wij passend advies geven.

Tip: sommige ventilatoren kunnen met een waterslang ook vernevelen. Doe dit voor het slopen op verbouwen. Het kan u veel opruimwerk schelen!

Voordelen van luchtreiniging bij verbouwen

Hoewel bij alle werkzaamheden stofbeheersing een verstandige keuze is, komt er vooral veel stof met slopen vrij. Hoewel de juiste luchtreiniging niet het eerste zal zijn waar u aan denkt, heeft het toch veel voordelen om dit wel te doen. We zetten ze voor u op een rij:

 • U werkt in schone lucht dankzij stofbeheersing. Dat is prettig voor uzelf, maar ook voor uw werknemers, bewoners en omwonenden.
 • U heeft achteraf veel minder tijd nodig om alles schoon te maken. Dat bespaart tijd én geld!
 • Bent u in uw eigen huis aan het klussen? Met stofafzuiging houdt u de andere kamers schoon.
 • Bent u als professional aan het werk? Dan zorgt de stofbeheersing ervoor dat bedrijven of instellingen bijvoorbeeld niet hoeven te worden stilgelegd. De overlast is tot een minimum beperkt.
 • Tot slot werkt u met de juiste luchtreiniging veel schoner, wat voor professionals een positief imago met zich meebrengt.

Hoe plaatst u de stofbeheersing?

De juiste plaatsing van de stofafzuiging is heel belangrijk, omdat u anders last van het stof krijgt. Daarom leggen we het hieronder aan u uit in tekst en beeld:

 • Zorg ervoor dat in de werkruimte waar u bezig gaat alle ramen en deuren dicht zijn.
 • Plak 1 deur of raam af met plastic, maar zorg ervoor dat u aan de bovenkant 10 cm los laat. Dit zorgt later voor frisse lucht in de ruimte waar u bezig gaat.
 • Plaats de stofafzuiger in de ruimte ernaast, in een kamer of op de gang.
 • Maak de stofafzuiger aan de slang vast en plaats deze in de ruimte waar u stof wilt voorkomen of verwijderen.
 • Plaats een filterzak aan de andere kant van de stofafzuiger.
 • Zet de stofafzuiger aan. De machine zuigt de vervuilde lucht af naar buiten, wat een onderdruk in de ruimte creëert. En doordat u 10 cm hebt vrijgelaten bij het afplakken van een raam of deur, stroomt hierdoor frisse lucht de ruimte in. Zo verwijdert u stof en vervuilde lucht en komt er door deze bovendruk ook weer frisse lucht de ruimte in.

Advies over stofbeheersing nodig?

Om het meeste uit uw stofafzuiging te halen, raden wij u aan om contact op te nemen. Zo kunnen we met u meedenken. Wilt u weten welke stofafzuiging bij uw specifieke situatie past of welke accessoires (zoals een stofzak, filter of slang) u nodig heeft? Dan staan we bij Rinus Verhuurt van maandag tot en met vrijdag, van 6.00 uur tot 17.00 uur, voor u klaar. Op zaterdag zijn we er van 6.00 uur tot 12.00 uur. U kunt ons bellen op 026 – 762 0989. Of vult u het formulier in op onze contactpagina. Wij reageren binnen 1 werkdag. Samen zorgen we er met de juiste stofbeheersing voor dat u prettig en stofvrij kunt werken!

 

Update cookies preferences